Llamborda Jaume Fortuny

Llamborda en record de Jaume Fortuny. Foto: Ramon Llorens/Ajuntament

El record de l’exalcalde de Mollet Josep Fortuny seguirà viu a la ciutat molts més anys. I és que divendres l’Ajuntament i l’Associació Pro-Memòria als Immolats col·locaven una llamborda en honor seu davant del número 4 del carrer Gaietà Ventalló, on vivia la família Fortuny. En concret, una llamborda Stolpersteine, feta a mà per l’escultor alemany Michael Friedrichs-Friedlaender com un gest de respecte i d’humanitat contra els règims feixistes.

Cal recordar que Fortuny va ser afusellat pel règim franquista l’any 1939, després de marxar a l’exili i acabar en diversos camps de concentració. Un personatge que Mollet commemorava en un acte al qual van acudir una cinquantena de persones. Entre elles, el fill de l’exalcalde, Pere Fortuny, que recordava com els hi van treure la casa i totes les seves pertinences i lamentava la mort del seu pare, “un noi jove de només 36 anys”.

Unes paraules que van anar acompanyades del discurs de la primera tinenta d’Alcaldia, Mireia Dionisio, que deia que “la ciutat necessita continuar recordant la figura del Josep Fortuny”. Una manera de “compensar el dolor que va sentir la família per viure sense el pare”, afegia, mentre avançava que dijous, coincidint amb el 76è aniversari de l’alliberament del camp de concentració de Mauthausen, s’estrenarà un monument a la molletana Neus Català, supervivent del camp de concentració de Ravensbrück.

Tot plegat amb un acte que anirà de la mà de nous reconeixements, ja que, segons explicava Dionisio, l’Ajuntament col·locarà pròximament “cinc llambordes més en honor i record dels cinc molletans represaliats que van morir a Mauthausen”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram