Sant Jordi Mollet

El parc de les Pruneres s’omplirà de parades. Foto: Ajuntament

Quan parlem de Sant Jordi, parlem de carrers plens de gent que s’aglomera a les parades de llibres i roses. D’una jornada on l’ambient omple les ciutats de caliu i d’activitats de tota mena. Però, malauradament, la pandèmia ha fet que en els darrers dos anys no hagi estat del tot així, ja que la covid-19 ens ha fet viure unes diades descafeïnades. Però dissabte, per fi, Mollet tornarà a viure un Sant Jordi com els de sempre, amb una dotzena d’activitats que comencen divendres.

En la revetlla de la diada, Mollet Feminista celebrarà Santa Jordina, amb propostes literàries feministes, poesia en directe o un sopar, entre altres. Una manera d’escalfar motors per dissabte, quan el parc de les Pruneres serà el centre neuràlgic d’un Sant Jordi que comptarà amb les tradicionals parades, actuacions de sardanes, conta contes i música. Però també hi haurà estands i tallers de manualitats i lectura al Museu Abelló i a la Biblioteca Can Mulà, i altres activitats de dansa i literatura a la zona de l’Illa. Un programa que continuarà diumenge amb la Diada Castellera i que s’allarga fins al 21 de maig, quan s’entregaran els premis del 30è Certamen Literari.

Tot plegat mentre a la deixalleria es torna a posar en funcionament el DeixaLlibres, una iniciativa per afavorir la reutilització de llibres que funcionarà fins diumenge. I és que si alguna cosa bona ha deixat la pandèmia és l’augment del temps dedicat a la lectura. Un fet que noten a llibreries com l’Illa, que té el telèfon saturat i espera, com la resta de llibreries molletanes, recuperar aquests dies les vendes d’un Sant Jordi habitual.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram