Gent Gran Vallès Oriental

Gairebé un de cada tres habitants del Vallès Oriental superarà la franja dels 65 anys. Foto: Àlex Recolons/ACN

La població del Vallès Oriental creixerà en els pròxims 25 anys, però de manera desigual entre les diferents franges d’edat. Així ho demostra l’informe Projeccions demogràfiques: la població del Vallès Oriental a l’horitzó de 2046, elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal. Un document que preveu un increment, sobretot, de la població de més de 65 anys.

Aquesta franja passarà de suposar un 17,0% de la població a ser pràcticament el 30% de la població total. Un fet que es deu a la major esperança de vida, que es notarà sobretot en el grup de més de 80 anys i encara més el de més de 90, on s’espera un “impactant l’increment”, diuen des del Consell Comarcal.

Això significa que la ciutadania vallesana del 2046 serà molt més envellida que l’actual. En concret, gairebé un de cada tres habitants del Vallès Oriental superarà la franja dels 65. Mentre que, per contra, els grups de menys edat disminuiran. Sobretot el d’infants de 5 a 9 anys, on es preveu que hi hagi un 3% de la població menys, el de 10 a 14, amb un 20% menys i el de 15 a 19, en aquest cas amb una baixada d’un 12%.

Encara que el document també preveu que la població d’entre 24 a 29 anys creixi considerablement: gairebé el 16% respecte al 2021.

Creixement de població

D’altra banda, un altre dels aspectes que mostra l’informe és que en els pròxims 25 anys la població de la comarca serà de 481.140 habitants, és a dir, tindrà 65.000 més. Un augment del 7,3% de la població, que situa el Vallès Oriental com una de les comarques que més creixerà en habitants a Catalunya.

Un fet que es deurà, principalment a la migració, sobretot provinent de l’àmbit metropolità. I és que després de la covid-19 i amb la facilitat del teletreball, cada vegada són més les famílies que volen marxar de Barcelona per instal·lar-se a ciutats mitjanes com les de la comarca. Municipis on hi ha una àmplia varietat de serveis, comerços i equipaments, i que estan a un pas de la capital catalana.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram