Ministra Transports Granollers

L’alcaldessa Barnusell, la ministra Sánchez i la presidenta d’Adif a l’estació de Granollers Centre. Foto: Aj. Granollers

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, presentava divendres els dos grans projectes ferroviaris que avui dia hi ha a la comarca: a Granollers, el cobriment de les vies de tren entre els carrers de Josep Umbert i d’Agustí Vinyamata i a Parets la remodelació de l’estació actual.

Ambdues visites les va fer acompanyada de la presidenta d’Adif, María Luisa Domínguez i el subdelegat del Govern de l’Estat a Barcelona, Carlos Prieto. Una jornada que començava a la capital vallesana, on la ministra parlava del projecte que cobrirà 400 metres de via, amb una actuació que permetrà que a sobre s’aconsegueixi una nova superfície de més de 8.000 metres quadrats que permeti l’ampliació del Parc de Torras Villà i una millor accessibilitat entre barris a banda i banda de la via. “Un primer pas per a la transformació de la ciutat i un pas més per a la millora de la mobilitat en què el tren deixa de ser una barrera i genera un gran espai urbà que donarà continuïtat a la trama urbana”, deia Sánchez.

Però això no és tot. I és que el projecte també inclou la reordenació i millora de l’estació Granollers Centre, on s’alliberaran alguns terrenys per donar-los un nou ús. “Serà una gran transformació urbana que també servirà per crear habitatge social i equipaments”, comentava la ministra. Unes obres que està previst que es licitin abans de l’estiu i que tinguin un termini d’execució de 8 mesos.

Ministra Transports Parets

Prieto, Domínguez, Font, Flores, Juzgado i Sánchez a l’estació de Parets. Foto: Aj. Parets

Nova estació a Parets

Després de Granollers, Sánchez va visitar Parets. Allà va presentar, acompanyada també del secretari general de Vicepresidència de la Generalitat, Ricard Font, i del secretari general d’Infraestructures del Ministeri, Xavier Flores, un projecte que preveu ampliar i modernitzar l’estació actual i crear una nova superfície, d’uns 3.000 metres quadrats, amb un Park&Ride.

“Estem en un moment de transformació i recuperació dels espais urbans i això ens dona l’oportunitat que les infraestructures ferroviàries siguin la millor eina per millorar la ciutat i per avançar en el model de mobilitat sostenible”, deia la ministra. Tot plegat, tenint en compte que el nou aparcament permetrà deixar el cotxe i agafar el tren amb més facilitat. Per això, Sánchez destacava que aquest “és un projecte important per Parets del Vallès, per la ciutadania i per la transició ecològica de l’economia i les nostres ciutats”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram