Oli Vera Vallès

Trobada per explicar el projecte de la marca, divendres a Caldes. Foto: CCVOR

Per fer de l’oli de vera de la comarca un producte conegut i reconegut, cal que aquest tingui algun distintiu que el diferenciï i el distingeixi. Per això, el Consell Comarcal està treballant en la creació de la marca de qualitat ‘Oli Vera del Vallès’. Un primer pas per donar a conèixer aquest producte que, segons Agustí Romero, investigador de l’Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries Mas Bové, “té molt potencial i molta intensitat d’aroma”.

Precisament, en definir característiques com aquestes és en el punt en el qual actualment està el Consell Comarcal, que ha enviat a analitzar, a diversos laboratoris, fins a deu tipus d’oli de vera del Vallès. L’objectiu, saber quins són els seus trets diferencials i aquells amb què caldrà complir per tenir el reconeixement que donarà la marca.

Tot plegat, mentre se segueix avançant en els passos per a aconseguir la Denominació d’Origen Protegida Oli de Vera del Vallès i mentre s’acaben d’ultimar els detalls perquè aquest cap de setmana doni el tret de sortida la desena Fira de l’Oli de Vera, que se celebrarà a Bigues i Riells. Una trobada clau per donar a conèixer aquesta varietat i el projecte que el Consell té entre mans, aprofitant que no només es vendrà oli, sinó que es faran tasts, sessions gastronòmiques i altres activitats on el protagonista serà el que alguns ja anomenen “l’or líquid del Vallès”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram