Protesta contra guerra Granollers

La ciutadania, concentrada per condemnar la guerra. Foto: Ajuntament

Des de l’inici de l’ofensiva militar russa, són molts els granollerins que s’han bolcat amb la causa i han volgut ajudar els ucraïnesos, tant de dins com de fora de la ciutat. És per això que des de l’Ajuntament han habilitat un Punt d’Atenció a la Comunitat Ucraïnesa que ja ha atès, en només una setmana, 36 persones que fugien del país.

Segons dades del consistori, el 50% són menors de 16 anys i entre la població adulta el 90% són dones d’entre 36 i 65 anys. Persones que s’estan allotjant a casa de familiars o amics i a les quals des d’aquesta nova Oficina d’Acollida se’ls està facilitant els tràmits per empadronar-se i el procés de fer els papers relacionats amb l’obtenció de targeta sanitària o l’escolarització.

Tot això, mentre entitats com Càritas, la Creu Roja o inclús particulars no paren d’ajudar els ucraïnesos amb iniciatives com la d’aquest dimecres, quan dos granollerins van marxar amb tres furgonetes a Polònia per portar cap a la ciutat un grup de refugiats format per gent gran i infants.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram