La Malgirbada Granollers

El local obrirà les portes oficialment, dissabte. Foto: La Malgirbada

“Perquè a una ciutat passin coses, la gent ha de tenir un espai on trobar-se i organitzar-se”. I precisament això és el que pretén ser La Malgirbada. Un Ateneu Popular que s’inaugura dissabte, amb l’objectiu d’oferir a diferents col·lectius, entitats i associacions del municipi un espai físic on reunir-se i fer la seva.

“Fa temps, vam estar reflexionant sobre les mancances que hi havia a Granollers i ens vam adonar que no hi havia cap espai on tota aquella gent que pateix desigualtats socials pugui unir-se per denunciar aquestes situacions i donar una resposta col·lectiva”, explica la Laura, integrant de l’Assemblea de La Malgirbada.

És per això que la PAH Granollers o la Coordinadora Feminista, per exemple, seran algunes de les entitats que faran ús del local, que ja compta amb més de 100 socis de totes les edats. “Persones que fan coses per mantenir viva la ciutat, però que no formen part de l’activisme que agrada a tots i que està ben vist, sinó al contrari: del relacionat amb les injustícies, amb els desnonaments o amb la immigració”, diu la granollerina. “Encara que també estem oberts a acollir gent que no tingui un lloc on assajar o entitats més polítiques, artístiques i culturals”, afegeix.

Tot plegat, en un espai popular situat a la plaça Jacint Verdaguer, que queda a disposició de la ciutadania i que dissabte celebrarà una jornada on es presentarà el local, el projecte i la proposta d’organització del que es convertirà en la seu de col·lectius i també de persones individuals amb inquietud per transformar socialment Granollers.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram