Març Dones Parets

Presentació del Març de les Dones i de Punt Lila, dimarts. Foto: Ajuntament

Dimarts és 8 de març, el Dia Internacional de la Dona. Una jornada que a Parets s’allarga, un any més, amb la campanya Març de Dones. Una iniciativa que consisteix a celebrar, durant tot el mes, actes, exposicions i formacions relacionades amb el feminisme, que tenen la figura de la dona com a protagonista.

Precisament, aquesta campanya es va presentar dimarts amb una novetat: la inauguració d’un Punt Lila estable que s’ha instal·lat al Casal de Joves Cal Jardiner. Un servei d’informació, sensibilització, assessorament i actuació sobre les agressions sexuals, que fins ara el poble no tenia. “Era molt necessari un espai així on persones de qualsevol edat ens puguem dirigir per fer les nostres consultes sense por, i des d’on es conscienciï a la població que ens hem d’allunyar de les actituds masclistes que encara avui dia estan tan arrelades a la societat”, diu Laia Font, veïna del poble.

Tot plegat, per demostrar que “Parets és un poble feminista i que prioritza la igualtat”, deia dimarts l’alcalde, Francesc Juzgado, amb una programació que comença aquest diumenge. Concretament amb una jornada plena de tallers, espectacles i activitats centrades en el benestar físic i emocional de la dona.

Un programa que també té com a objectiu “conscienciar la ciutadania, evitar la desigualtat i el masclisme i recordar que la igualtat és cosa de totes i tots”, afegia Juzgado. Però sobretot de “seguir l’estratègia en la qual s’està treballant des de fa anys per construir un Parets sense masclisme”, concloïa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram