Carrer Vínzia Mollet

Carrer Gaietà Vínzia. Foto: Google Maps

El carrer Gaietà Vínzia és un dels més cèntrics de Mollet i, per tant, una de les artèries comercials de la ciutat. Però des d’avui està en obres. Concretament, el tram entre el carrer Saragossa i Via de Ronda. Unes actuacions que es preveu que s’allarguin, almenys, fins al desembre, amb l’objectiu de “facilitar la mobilitat a peu”, diuen des de l’Ajuntament.

En aquest sentit, s’ampliaran les voreres, es pacificarà el trànsit i es renovarà, entre moltes altres coses, l’asfaltatge, el mobiliari urbà, l’arbrat i els fanals. “Unes obres del tot necessàries que permetran impulsar un carrer de gran dinamisme i pel que diàriament passegen centenars de persones”, diu la regidora d’Urbanisme, Mireia Dionisio.

Però, durant aquests nou mesos, aquesta actuació afectarà el trànsit i el pas de vianants per la zona. Per això, tot i que des del consistori han dit que “es garantirà l’accés als comerços i l’Ajuntament entregarà tiquets per aparcar durant un màxim de 90 minuts a les zones blaves properes mentre duri l’obra”, els comerciants es mostren preocupats.

“Aquest és un carrer de pas i nosaltres vivim d’això, de la gent que va cap al centre i es para a fer el cafè, a comprar o a tallar-se els cabells”, explica Manuel Ortiz, restaurador de la zona. “No és com la zona de la plaça de Prat de la Riba on la gent sí que va expressament a trobar-se i a voltar”, afegeix. Per això diu que, encara que es posin aquestes facilitats “si els ciutadans veuen que hi ha obres evitaran passar per aquí i això significarà menys clients i menys guanys per al comerç”, lamenta. “Tot i que, per ara, caldrà esperar unes setmanes per veure com ens afecta i, si cal, ens reunirem amb l’Ajuntament”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram