En Bici Sense Edat

El projecte il·lusiona a voluntaris i usuaris. Foto: Granollers Pedala

Coses tan simples com sentir l’aire a la cara, escoltar els ocells o visitar el barri on s’han criat fan feliç la gent gran. Però sovint, per a aquells qui tenen poca mobilitat o pels qui estan tancats a residències, aquestes pràctiques tan senzilles són difícils de fer. Almenys fins fa uns mesos. I és que des de l’abril de l’any passat, és possible fer-ho gràcies al projecte En Bici Sense Edat de Granollers Pedala. Una iniciativa que consisteix a passejar gent gran en un tricicle portat per voluntaris de l’entitat.

“És un moment molt maco i especial perquè hi ha un nodriment mutu en el sentit que els acompanyes, els escoltes, els fas trencar la seva rutina i això els omple tant que t’omple a tu també”, diu Ramadasa Vázquez, un dels impulsors d’aquesta iniciativa. De fet, segons explica, precisament aquest mes de març es reprenen els passejos després de parar durant la temporada de més fred. Tot, amb l’objectiu de seguir donant servei les persones de les residències Antònia Roura i Can Mònic “i amb la idea d’ampliar-ho a particulars”, avança Vázquez.

Josep Riera és un dels usuaris d’aquest servei i assegura estar encantat amb els passejos. “El dia abans ja estic nerviós d’imaginar-me on aniré o què faré i quan torno és com si hagués guanyat anys de vida”, explica. De fet, des de les residències ja ho diuen: “Esperen amb molta il·lusió el dia de la passejada i es nota la millora del seu estat d’ànim”.

Un passeig, per tant, que sembla ser terapèutic en fer-los trencar l’aïllament i la monotonia i reconnectar amb la ciutat i amb la societat, gràcies a la feina de 27 voluntaris que ofereixen tres viatges al dia i que ara demanen l’ajuda municipal per ampliar la seva flota d’un a tres tricicles.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram