Carrera Circuit Montmeló

El passat desembre van començar les millores al Circuit. Foto: Circuit

Fa més de dos mesos que el Circuit de Barcelona-Catalunya s’està sotmetent a millores en les seves instal·lacions. Al desembre va començar la primera fase, que ja ha finalitzat, i el projecte, molt ambiciós, estarà enllestit a l’estiu. La inversió és de 24 milions d’euros (10 aquest any, quatre el 2023 i la resta el 2024). 

Entre els canvis més rellevants hi ha el del revolt 4: com a mesura de seguretat s’ha ampliat l’escapatòria d’aquest revolt per als pilots. A més, s’ha canviat la tanca del pit-lane perquè sigui una zona més segura per a oficials, participants i equips. Com es fa anualment, també s’han realitzat millores més habituals, com l’eliminació del astro turf de gairebé totes les zones, la instal·lació del conveyor belt (un nou sistema de protecció de les barreres de pneumàtics) o un la renovació d’un piano al tercer gir.

A finals de 2021 es va fer una reforma integral dels lavabos de les torres de la zona del pàdoc, on està s’està canviant el paviment. S’hi està instal·lant un nou sistema de drenatge i obtenint noves canalitzacions per a les telecomunicacions. Com l’extensió de terreny és molt gran, el projecte s’ha dividit en tres fases.

S’ha instal·lat un doble separador d’hidrocarburs, un dipòsit que separa aquests elements de l’aigua i que suposa un altre avenç en sostenibilitat. A més, les portes dels garatges seran també modificades en la façana interior que toca al pàdoc: seran més amples que les anteriors i mecanitzades. Hi haurà millores també en altres elements que millorin l’activitat diària del traçat, com la implantació de noves càmeres per la pista.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram