Bèndix

Terrenys de l’antiga Bèndix. Foto: Ara Parets ERC

Era l’agost del 2003 quan començava l’enderroc de l’antiga fàbrica Bèndix, situada a l’avinguda Catalunya. Una obra que deixava lliure un espai que permetria a l’Ajuntament tirar endavant el desenvolupament d’un pla urbanístic amb l’objectiu d’unir els dos nuclis principals del Barri antic i de l’Eixample. Però el projecte, 19 anys després, segueix encallat i en el punt de mira de molts veïns, pel problema de contaminació que hi ha al darrere.

Al llarg dels anys, han estat moltes les empreses que s’han situat en aquest espai i per això s’han trobat fins a 24 pous d’aigua contaminats. Un fet amb què no comptaven des del consistori i que ha suposat que les tasques de desinfecció, que s’han anat fent puntualment fins fa poc, s’allarguessin més de l’esperat.

“Però el tema de la descontaminació encara s’ha de resoldre i tot i que des de l’Ajuntament s’ha dit que estan més a prop d’aprovar definitivament el pla urbanístic, és parlar per parlar”, diu el portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer.

Encara que ni el consistori ni la regidora d’Urbanisme han respost a la proposta de pronunciar-se sobre aquest tema, Seguer avança que hi ha zones on s’ha fet el tractament de descontaminació i altres on encara no. Un problema al qual se suma el fet que “si es construeixen els 520 habitatges previstos, Parets tindrà 6.000 habitants més i això tindrà una repercussió per a la qual el poble no està preparat, ni a nivell de serveis, ni de mobilitat, ni de moltes altres coses”, afegeix l’exalcalde.

Una opinió que comparteix el veí Miquel Font, que pensa que “tot i que és evident que a Parets calen més habitatges, aquesta no és la manera idònia de fer-ho perquè, a més, comportaria l’enderrocament de diverses masies de la zona”. Per tant, caldrà seguir esperant per veure si el projecte avança o, si per contra, continua en standbye.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram