Marcilla Mollet

El soroll l’emet una fàbrica del polígon de Can Prat. Foto Google Maps

“És un soroll insuportable, que et martiritza perquè sembla que el tinguis dins de casa, que no et deixa descansar ni veure la tele. Així és com viuen alguns veïns de Mollet des de fa mesos. La culpable, una fàbrica del polígon de Can Prat que, segons coincideixen diversos afectats, seria la Marcilla, encara que ni des de la Federació d’Associacions Veïnals de Mollet ni des de l’Ajuntament ho han pogut confirmar amb certesa.

“Tot i que no hem tingut constància fins fa 15 dies, fa temps que a Santa Rosa i a la zona centre es queixen d’aquests sorolls”, diu Pol Ansó, secretari de la Federació. Per això, diversos veïns s’han estat organitzant aquests darrers dies per mesurar el soroll de la fàbrica amb una aplicació mòbil “que ha demostrat que a més d’emetre’s sons elevats, també s’emeten ultrasons”, afegeix el molletà.

Veient això, la Federació ha presentat una instància a la Generalitat i a l’Ajuntament perquè ambdues administracions facin els mesuraments homologats oportuns. Un pas que des del consistori molletà ja s’ha fet “i de moment, les mesures demostren que són sons legals”, informen. “Encara que seguirem treballant i fent més mesures al llarg dels pròxims dies”, afegeixen.

Per últim, des del consistori avisen que “l’empresa que sembla que fa els sorolls ha aportat documents que acrediten que els sons que emet estan per sota del límit permès”. Un fet que deixaria als veïns sense cap solució, encara que Ansó ho consideri “un problema de salut pública”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram