Escultura Mingote

Així lluïa l’escultura dedicada a Mingote, diumenge. Foto: Ajuntament

Diumenge va fer un any de la mort de Sergi Mingote. Un any des que Parets va perdre el seu estimat exalcalde, veí, amic i company, i en el qual el record de l’alpinista ha estat més present que mai. I és que en aquests 365 dies no han faltat homenatges ni gestos d’amor i gratitud cap a la figura del paretà, complint així el que sempre ha demanat la seva dona, Míriam Roset, “que Mingote no caigui en l’oblit”. Unes paraules que deia fa tan sols uns mesos en la inauguració de l’escultura que el poble va voler dedicar-li, al parc del Sot d’en Barriques.

Precisament aquest espai es va omplir diumenge d’espelmes, flors, cartells i detalls de tots aquells qui guarden una estima especial a l’alpinista. Però a les xarxes socials Mingote també va ser protagonista. “En Sergi va ser, és i serà un exemple i un referent per a molts de nosaltres. Seguim somiant gran com ens vas ensenyar, amic. Et trobem a faltar”, deia a Twitter el seu company de partit, Salvador Illa. Un missatge compartit pel PSC de Parets, que donava les gràcies a Mingote “per portar Parets tan alt” i afegien que “sempre ens guiaràs amb la teva empenta i la teva força”. Com també Onat Foundation, que li dedicava unes paraules d’escalf al seu fundador, rememorant el seu llegat i “mantenint-lo viu”.

Però més enllà de Parets i de la política, el polifacètic exalcalde s’havia guanyat el cor de moltes persones vinculades al món de l’esport i la solidaritat que al llarg d’aquest any també l’han recordat amb actes, esdeveniments i homenatges diversos.

És per això que la seva dona va voler dedicar un missatge per agrair tots aquests gestos. “Hem sentit durant tot aquest any mostres d’escalf permanents. Us portem sempre amb nosaltres. Ell és la nostra llum i esperem que sigui la vostra”, deia Roset. I és que si alguna cosa és evident és que, un any després, l’empremta de Mingote segueix ben viva.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram