Treballadors Hospital Granollers

Alguns treballadors s’han unit per demanar millores. Foto: Hospital

“El nostre malestar ha arribat al límit”. Així començava la carta que va presentar el col·lectiu ‘Ens Plantem’ a la direcció de l’Hospital de Granollers i al Comitè d’Empresa, abans de Nadal. Un grup, format per més de 500 treballadors del centre, que va decidir dir prou “davant la mala gestió del personal i de les seves condicions laborals”, prosseguia el document.

“Estem treballant moltíssimes hores perquè no hi ha infermeres, no ens donen una planificació horària i, per tant, la conciliació familiar se’ns fa impossible, i a més les hores extra ens les paguen com volen”, lamenta una infermera de l’hospital, que ha preferit mantenir-se en l’anonimat.

Des de la direcció de l’hospital, i també del Comitè d’Empresa, s’han posat en marxa i, després de fer dues reunions amb els professionals afectats, ja es treballa per buscar solucions. “Ens hem donat de marge fins al febrer per acabar amb els problemes que ja anàvem tractant, encara que hi ha temes complicats que van per llarg”, diu la presidenta del Comitè, Fina Sànchez, referint-se a la manca de personal. I és que a Catalunya falten 11.000 infermeres i al centre 100. Un fet que ara es nota més que mai perquè “ha coincidit la sisena onada amb què molta gent ha agafat vacances, però també amb baixes per covid”, afegeix.

Tot i això, segons el director de persones, Carles Pla, “ja s’estan aplicant canvis en el cas dels calendaris, fent més contractacions indefinides i revisant els nivells de carrera professional per determinar bé les tasques de cadascú”, explica. “Però millorar les ràtios de professional per pacient és més difícil, encara que també ho començarem a treballar”, afegeix. Un fet que per a Sànchez és clau per posar fi al malestar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram