Brian Bartés

Bartés i Pedemonte a l’Audiència de Barcelona, dilluns. Foto: Pilar Tomás/ACN

Sis dies. Això és el que falta perquè Brian Bartés acudeixi als jutjats per enfrontar-se a la pena que tant la fiscalia com la Generalitat demanen per al molletà: fins a tres anys i tres mesos de presó per haver estat detingut a la manifestació del Camp Nou contra la sentència del Procés, el desembre del 2019.

“He estat molt de temps esperant aquest moment i estic convençut que dimarts se’m jutjarà per unes idees i no per uns fets, però estic tranquil perquè compto amb el suport de molta gent i també amb el d’Alerta Solidària”, diu el jove a Línia Vallès.

Aquesta, però, no serà l’única cita del molletà amb els tribunals. El 12 de maig tindrà un segon judici per la seva detenció el 2020 arran de la protesta contra el Consell de Ministres, el desembre del 2018. Una data que es va comunicar dilluns enmig d’un acte de suport a Bartés davant l’Audiència de Barcelona i que Norma Pedemonte, advocada del jove, considera “un fet molt simbòlic que pretén intimidar-nos i afectar-nos de cara al judici”, deia en declaracions a l’ACN.

Mentrestant, Bartés assegura estar bé anímicament i pensa que “tot dependrà del jutge”. “Encara que tinc poca confiança en el sistema judicial i si dimarts hi ha una condemna, per molt petita que sigui, i n’hi ha una altra al maig, seria suficient per entrar a presó”, lamenta. “Però això és el que busquen perquè si no, per què en veure que no tenia antecedents quan em van detenir per primer cop me’ls van buscar, remuntant-se a uns fets anteriors i forçant així una segona detenció?”, es pregunta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram