Institut Escola Parets

Pati de l’Escola Lluís Piquer. Foto: Ajuntament

El nou institut escola ja no es construirà on estava previst. I és que, segons informava l’alcalde al darrer ple, “s’ha hagut de buscar una altra ubicació per salvar un cable de mitja tensió que passava pel costat”. Un canvi que ha aixecat les crítiques entre l’oposició, ja que Ara Parets ERC considera que “és molt greu que s’estigui plantejant un canvi d’emplaçament sense informar ningú”, però que no ha desagradat pas a la comunitat educativa. I és que, segons l’Ajuntament, l’edifici no es desplaçarà a un altre punt del poble, sinó a un altre espai de l’entorn de l’actual escola Lluís Piquer.

“No tenim cap problema amb aquest canvi perquè hi ha una diferència de 30 o 40 metres i, al cap i a la fi, la ubicació serà molt similar”, diu Sònia Lloret, secretària de direcció del centre. “L’únic inconvenient que hi pot haver és que el nou edifici estarà més a prop de la carretera i, per tant, tindrà més soroll, i que hauran de treure una part de pàrquing per construir-lo”, afegeix. Tot i que Lloret admet que això també tindrà coses bones perquè “amb el canvi hi haurà més pati”, diu.

Però, segons el que es va comentar al ple, el nou edifici podria acabar sent més petit del que s’havia plantejat, a causa del cable. “Això sí que seria un problema perquè per desenvolupar el nostre projecte educatiu necessitem 12 aules i, si ja de per si ens semblava un espai justet, ara no el poden fer més petit”, diu Lloret, que pensa que l’Ajuntament acabarà respectant les dimensions acordades. “Encara que el més important és que els dos edificis estiguin connectats i això ens consta que ho faran sí o sí”, afegeix.

Un canvi que des de l’AMPA també han volgut valorar i que veuen positiu, ja que “és millor tenir més pati i menys pàrquing”, diuen. “Encara que la reubicació és un tema poc rellevant perquè l’important és tirar endavant el projecte i no si l’edifici està uns metres més cap aquí o cap allà”, conclouen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram