Visió Parets

Imatge virtual de la futura estació. Foto: Ajuntament

Feia més d’una dècada que els diferents governs locals que han anat passant pel consistori coincidien en una mateixa demanda: la de construir una nova estació de tren amb sistema Park&Ride que permetés als viatgers deixar el cotxe i accedir fàcilment al transport públic. Una reivindicació que per fi s’ha complert. I és que l’Ajuntament ha anunciat que signarà un conveni amb Adif i la Generalitat per construir la nova infraestructura.

“A partir d’ara Parets disposarà d’una estació adaptada als nous temps, accessible, que acontentarà tant a les veïnes i veïns usuaris com al teixit industrial per la seva connectivitat”, deia l’alcalde, Francesc Juzgado. Una transformació que pretén soterrar les vies i que suposarà una inversió de més d’11 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament n’assumirà el 20%, Adif el 60% i la Generalitat l’altre 20%. Diners que, segons la regidora de Mobilitat i Urbanisme, Rosa Martí, són una inversió de futur ”perquè el projecte comportarà una millora important a favor de la mobilitat sostenible, en fomentar l’ús del transport públic i contribuir a reduir la contaminació”. Una notícia que els veïns també celebren.

“L’estació és vella i li fa falta una rentada de cara, però si ja ens posem a parlar del servei és per fotre’s un tret al cap, perquè quan no és una cosa és una altra que fa que el tren no sigui una opció de transport per als paretans”, diu Miquel Font, veí del poble. Una opinió amb què coincideix Carme Gálvez, que explica que va deixar d’anar en tren per dos motius, “perquè sempre arribava tard a treballar i perquè, en viure als afores i necessitar el cotxe per anar fins a l’estació, molts dies era impossible aparcar”, explica. Un fet que canviarà gràcies al Park&Ride i al desdoblament de la via per millorar el servei.

De moment, però, tot i que les tres institucions ja han arribat a l’acord de tirar endavant el projecte, aquesta tarda el ple extraordinari haurà de votar-ho. Encara que tot sembla apuntar que la nova estació serà una realitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram