Josep Mayoral i mascota handbol

L’alcalde, Josep Mayoral, i Lola, la mascota del Mundial. Foto: Spain Handball

El Mundial d’Handbol Femení ja ha arribat a Granollers. Una cita molt esperada i aclamada, no només pels amants de l’esport, sinó per tota la ciutat en general, en ser molts els sectors de la capital vallesana, i també de la comarca, els que es veuran beneficiats econòmicament del que suposa celebrar un esdeveniment d’aquesta magnitud. “D’aquí la insistència de Granollers per acollir el Mundial”, apuntava David Escudé, diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, en l’acte de presentació. I és que, tot i que “aquest campionat és un homenatge per a tot l’handbol femení”, deia el president de la Federació Espanyola d’Handbol, Francisco Blázquez, “l’esport ha de ser també un motor per a la recuperació econòmica”, afegia Escudé.

L’impacte en l’hostaleria

De l’1 al 19 de desembre seran 38 els partits que es jugaran a Granollers. Una xifra que suposa que un mínim de 16 equips s’allotgin a la ciutat, tenint en compte que cada selecció porta, a banda de les jugadores i l’equip tècnic, familiars, periodistes i fans de l’handbol.

“És súper positiu que tantes persones puguin venir a la ciutat, i l’impacte d’això no només ho notaran els hotels i restaurants de Granollers, sinó de tota la comarca perquè tenir tants dies a gent de tot el món dormint, menjant i, en general, fent vida aquí, serà un benefici enorme per a tots”, diu David Vázquez, president del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental. I és que, segons explica, “si quan es fa la Granollers CUP (el torneig internacional d’handbol juvenil) ja es nota l’impacte econòmic, amb el Mundial serà brutal”. De fet, alguns hotels afirmen haver notat un augment de reserves tot i que asseguren que aniran a més un cop vagin avançant les eliminatòries. Un efecte similar al que passarà a bars i restaurants, que han preparat la ruta Gastrotapes durant aquests dies per promoure la cultura de la tapa i atraure turistes.

El comerç, beneficiat

Davant la importància d’aquesta cita esportiva, en els darrers mesos la ciutat s’ha estat preparant per a l’ocasió, millorant instal·lacions, equipaments, carrers i vestint el centre d’handbol amb pancartes, llums i banderoles. Accions amb les quals ha col·laborat el comerç granollerí, “ja que tenim molt interès en què es conegui l’esdeveniment perquè vingui tota la gent possible”, diu Miquel Fernández, vicepresident de l’associació de comerciants Gran Centre. “I és que en venir moltes persones de fora, passejaran per la ciutat per conèixer-la i òbviament acabaran entrant a les botigues”, afegeix. Un fet “molt positiu que farà d’aquest desembre un mes rodó per al comerç entre el Mundial i Nadal”, pensa Esteve Banús, president del Rec al Roc.

Del Vallès al món

En general, però, els beneficis d’acollir un esdeveniment així seran per a tota la ciutat. “Es donarà a conèixer Granollers mundialment i tothom la podrà situar al mapa”, diu Josep Maria Moyano, president de la Federació d’Associacions de Veïns. “Un motiu de satisfacció per a tots els granollerins i també d’entusiasme”, afegeix Banús, “ja que és la nostra ciutat la que acull un esdeveniment d’aquestes característiques i no una capital com Barcelona”, comenta Vázquez.

Un fet que posarà Granollers a l’altura de Munic en ser les dues úniques ciutats del món que han estat seu del mundial femení, del masculí i de la competició d’handbol dels Jocs Olímpics.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram