Excavacions Santiga

Una imatge de les excavacions. Foto: Ajuntament de Santa Perpètua

Ja han començat les obres d’exca­vació arqueològica del pati interior del conjunt monumental de Santiga. Són treballs previs a la segona fase de la rehabilitació del conjunt arquitectònic de l’església de Santiga, catalogada com Àrea d’Expectativa Arqueològica. L’objectiu de l’actuació és ampliar la documentació arqueològica i obtenir resultats concloents sobre l’existència a la zona d’una vila romana rellevant.

Segons ha detallat Esteve Nadal, arqueòleg i director de l’excavació, les obres duraran tres setmanes i una quarta es destinarà a “protegir les restes de cara a les futures obres que s’han de fer”. Nadal ha afegit que es revisaran les fonamentacions de l’absis de l’església i s’estudiarà la continuïtat de les estructures dins de l’església localitzades de l’època romana dins de l’església.

Un dels objectius és obtenir resultats sobre l’existència d’una vila romana rellevant

Marçal Solà, regidor de Cultura, ha assegurat que, en funció dels resultats que s’obtinguin, es planificaran noves excavacions en el subsol de l’ermita. També ha comentat que el maig de l’any que ve serà la data límit perquè comenci la segona fase de rehabilitació.

El pressupost de la segona fase és de 462.000 euros, que els aportaran l’Ajuntament, la Generalitat i la societat civil. Comporta la rehabilitació del pati interior i la casa del rector.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram