Protesta espais verds Mollet

La capçalera de la protesta. Foto: Twitter (@MareaBlancaCAT)

Un nombre important de molletans van demostrar diumenge passat el seu rebuig al fet que el Calderí es converteixi en un macrobarri. Però no només això. També a que el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) construeixi pisos als Pinetons i un nou polígon industrial, en terrenys de Gallecs, a Palau Solità i Plegamans. I és que la manifestació organitzada per Salvem el Calderí va reunir més de 300 persones entre veïns, entitats i partits polítics, per visibilitzar aquests problemes i intentar aturar la urbanització d’espais verds.

La protesta va recórrer el centre de la ciutat fins al Calderí i va acabar a l’Ajuntament amb diferents discursos. En el cas del Calderí, diuen des de la plataforma, suposaria “la pèrdua del darrer espai agrícola de Mollet i el canvi del valor de la natura i el paisatge, pel de l’asfalt i la contaminació”.

Aquesta iniciativa forma part del període de mobilitzacions que, fa uns mesos, avançava l’integrant de la plataforma, Txus Carrasco. “Tenir tant de suport ens dona empenta i energia per seguir, i ens fa veure que la feina que estem fent té resultats”, diu. Per això, afirma que seguiran treballant en aquesta línia i que els següents passos a seguir estaran centrats a preparar tots els documents i argumentacions per al recurs contra el projecte urbanístic.

En paral·lel, al barri de Santa Rosa ha sorgit una altra problemàtica amb el nou POUM: la urbanització d’una zona verda, a l’interior d’una illa d’habitatges, tot i el compromís, diuen els veïns, del consistori i de la constructora que n’és propietària de no edificar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram