Consell FP

Acte de constitució del Consell de l’FP i l’Ocupació. Foto: Consell Comarcal

La necessitat de treballar cap a una millora de la qualitat de la Formació Professional s’ha evidenciat més que mai després que aquest setembre, la demanda de places superés, de lluny, l’oferta. Per això, les administracions locals i comarcal, el sector públic i el privat han unit esforços per crear el Consell de l’FP i l’Ocupació del Vallès Oriental. Un projecte que vetllarà per anar tots a l’una i per crear una oferta d’FP que s’ajusti a les necessitats dels sectors i les empreses del territori.

“El que pretenem és posar en valor la Formació Professional, explicar que l’FP té futur, que el Vallès Oriental vol continuar sent un dels motors econòmics industrials de Catalunya i que, per seguir sent-ho, necessitem una formació professional forta i adequada a la realitat econòmica del nostre territori”, deia el president del Consell d’FP, Jordi Manils, en l’acte de constitució. Una trobada que va donar llum verda a un Pla de Treball que es basarà, entre altres, en oferir orientació, estudiar les necessitats de les empreses i facilitar la transició de l’etapa formativa a la laboral.

“Fent aquest pas aconseguim seure en una mateixa taula tots els actors implicats en l’FP per estudiar si calen més centres de Formació Professional, amb més línies i amb més places”, afegia Manils. Però, tots aquests recursos els hauria de posar la Generalitat, des de l’Agència de Formació Professional de Catalunya, que també forma part d’aquest Consell recentment creat. “Però està clar que hem d’aconseguir ajustar l’oferta i crear més places, perquè la Formació Professional és més necessària que mai i s’ha d’apostar per treballar-la i millorar-la”, apuntava, el secretari comarcal de CCOO, Gonzalo Plata.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram