Nens P2

El Govern vol la gratuïtat de l’educació de 0 a 3 anys. Foto: M. Belmez/ACN

El Govern té la intenció de fer que l’últim curs de les escoles bressol es passi a fer a les escoles de primària. Almenys, així ho avançava el President de la Generalitat, Lluís Aragonès, fa unes setmanes. Un fet que, segons Mireia Bataller, portaveu de la plataforma Educació de Base, “és un atac als drets d’infants i famílies”.

“Si això arriba a fer-se, portarà al tancament de les escoles bressol i, a més, afectarà moltíssim als nens”, diu Núria Palou, directora de l’Escola Bressol Pinotxo. Segons explica, aquests infants necessiten estar en un entorn adequat i requereixen una atenció que a les escoles de primària no se’ls pot donar. “El ritme que porten és molt diferent i s’ha de respectar el seu procés maduratiu”, diu Maria Anfruns, directora de l’Escola Bressol Giravoltes.

Aquest canvi pretén garantir la gratuïtat progressiva de l’educació de 0 a 3 anys. “Però, tot i que ho fan per ajudar-nos, no em sembla bé perquè ni els nens ni els centres estan preparats”, diu Melania Molina, mare d’un nen d’un any i mig. “Hi ha altres formes de fer-ho posant l’infant davant l’economia”, conclou Anfruns.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram