Instal·lador plaques solars

Es va decidir al ple ordinari de dilluns. Foto: Pexels

Mollet serà la primera ciutat de Catalunya que obligarà a instal·lar plaques solars fotovoltaiques als habitatges de nova construcció. Així es va decidir al ple ordinari de dilluns, en què l’Ajuntament va aprovar tirar endavant l’avantprojecte per crear una futura ordenança d’energia solar. Un pas cap a les polítiques per a la transició energètica i cap a la lluita contra el canvi climàtic.

“És una aposta més en favor del medi ambient i l’energia sostenible”, deia l’alcalde, Josep Monràs. I és que aquesta mesura pretén avançar cap a l’autoconsum d’energia en un moment que, segons el regidor de Justícia Ambiental, Raúl Broto, és idoni tenint en compte la millora tecnològica i econòmica de les plaques solars i l’actual preu de l’electricitat.

Però la nova ordenança pretén anar un pas més enllà per aplicar-se, també, en casos de reformes i canvis d’ús. “Tot i que cada cas s’estudiarà i es tindran en compte aquelles situacions en què la instal·lació de les plaques no sigui factible”, concloïa Broto.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram