Pèrgola Santa Perpètua

L’espai on s’ubicarà la pèrgola. Font: Ajuntament de Santa Perpètua

Santa Perpètua de Mogoda aposta per l’energia sostenible i tindrà una pèrgola solar fotovoltaica al solar que hi ha entre l’avinguda de l’Onze de Setembre i els carrers de Puig i Cadafalch i de García Nieto, que es fa servir com a aparcament. El disseny de l’estructura possibilitarà el seu tancament lateral per a muntar festes, concerts i fires.

La pèrgola tindrà una superfície d’uns 1.500 metres quadrats i també funcionarà com a nou espai social municipal de celebració de fires de comerç, de Nadal, d’entitats i també per fer concerts, trobades de la gent gran o el mercat setmanal ambulant dels dijous (en cas de pluja). Segons va explicar Sergi Hernández, regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, l’estructura permetrà compatibilitzar que segueixi sent un aparcament i tenir un nou espai ciutadà.

La nova estructura permetrà el seu tancament lateral per a festes, concerts…

Cal ressaltar que la pèrgola funcionarà com a macroproductor energètic per subministrar energies renovables als equipaments municipals del voltant (la biblioteca, la Granja Soldevila o els equipaments esportius), reforçar l’equipament fotovoltaic instal·lat a l’Escola Bernat de Mogoda i, com avança Hernández, “generar una comunitat ciutadana d’energia si hi ha edificis que vulguin connectar-se i participar de l’excés d’energia que pugui produir la planta”.

El projecte també inclou noves estacions de recàrrega de vehicles elèctrics al carrer de Puig i Cadafalch.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram