Protesta urgències Llagosta

La concentració de dimecres passat va ser nombrosa. Foto: Antonio López

“Urgències sí!” i “Sanitat pública sí!” van ser els crits més repetits dimecres passat durant la concentració organitzada pel veïnat de la Llagosta per reclamar la reobertura del servei d’urgències nocturnes del CAP. Amb la pandèmia el municipi el va perdre les 24 hores.

“La Llagosta és un poble molt envellit, de gent senzilla, i necessita recuperar les urgències a partir de les vuit del vespre. Vaig detectar que la gent està molt empipada i desesperada pel deteriorament de la sanitat pública des de l’any 2010 i no pas pels professionals, que també estan patint la situació”, detalla Antonio López, portaveu de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès.

López destaca “la implicació” de l’alcalde, Óscar Sierra, amb qui la plataforma tindrà una reunió aviat. “És cert que està en projecte un ambulatori a la Llagosta, però falta l’adjudicació de les obres. Trigarà un temps”, apunta.

La concentració va durar una hora i quart i es van recollir 200 signatures a favor de l’atenció primària o la recuperació de les visites presencials. “Es pot anar al futbol o a les discoteques, però la telemedicina continua. Necessitem veure i parlar en directe amb els metges. La lluita continuarà”, assegura López, que anuncia que el 21 d’octubre es reuniran a Granollers amb la direcció del Cat Salut i de l’Institut Català de la Salut (ICS) per saber els serveis del futur Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua de Mogoda, quan començaran les visites presencials o la reobertura de les urgències nocturnes al CAP de la Llagosta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram