Pinetons

Els Pinetons es podrien convertir una zona residencial. Foto: Olga García

Al juliol, l’Ajuntament va tirar endavant el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Un plantejament que “aposta clarament per l’accés a l’habitatge”, deien aleshores des del consistori, i que no ha tardat a aixecar les queixes de veïns, entitats i partits polítics, concretament pel que pot passar amb el parc dels Pinetons.

“El pla de millora urbana encara està en fase inicial, però pretén construir, en parcel·les buides de l’Incasòl, 61 habitatges lliures i 72 de protecció oficial”, ha dit Mireia Dionisio, primera tinenta d’alcaldia de Mollet. Però, segons Teresa Prades, presidenta de l’Associació de Veïns de Santa Rosa, el projecte posaria en perill el parc dels Pinetons.“El plantejament que han fet afecta espais verds d’aquesta zona”, explica. Una afirmació amb la qual coincideixen més veïns.

“El POUM contempla la construcció d’una zona residencial, però no té cap sentit urbanitzar una àrea que hauria d’estar protegida”, diu Toni García, veí de la zona. Per això, Junts per Mollet, que també està en contra del projecte, es reunirà amb Territori per tractar el tema, perquè segons Carme Olaria, membre del partit, “a la ciutat no li cal això”.

Però Dionisio assegura que, en ser un espai d’ús lliure públic, el Parc dels Pinetons no es tocarà. “El que s’urbanitzarà és la zona entre Álvarez de Castro i la ronda dels Pinetons”, explica. Una afirmació que és certa, però que es queda a mitges perquè el mapa del projecte on es veuen les modificacions que contempla el POUM mostra com els Pinetons estan marcats com una àrea urbanitzable.

“Per això ens mobilitzarem i presentarem al·legacions al projecte urbanístic”, diu Prades. “De fet, ja hem començat a recollir firmes i estem preparant més accions”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram