Procés participatiu Granollers

La presentació del procés participatiu, dilluns al Museu. Foto: Ajuntament

Granollers ha engegat un nou procés participatiu per dibuixar conjuntament com ha de ser el municipi l’any 2030. Una acció, emmarcada en el tercer Pla estratègic de la ciutat, que anirà acompanyada d’activitats i esdeveniments amb l’objectiu de trobar consens entre tots els sectors, les entitats i la ciutadania, per definir el futur de la capital del Vallès Oriental.

Dilluns es va presentar aquesta iniciativa, que anirà de la mà dels reptes de sostenibilitat marcats per l’Agenda 2030. De fet, ja ho avançava la primera tinent d’alcalde, Alba Barnusell.“En aquest procés caldrà tenir en compte l’entorn, però també els 17 objectius de desenvolupament sostenible”, deia. Per tant, des d’ara i fins al 31 de maig, comença una crida perquè els granollerins facin les seves propostes, “en un moment que, tot i les incerteses, està ple d’oportunitats”, deia Ricard Gomà, director de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona i col·laborador en el procés.

Mentrestant, aquesta acció ja sembla estar sent ben rebuda pels ciutadans. “Tot el que sigui consultar i fer propostes és positiu”, pensa Josep Maria Moyano, president de la Federació d’Associacions de Veïns.

Per tant, comença un procés de reflexió col·lectiva per pensar propostes, que s’agruparan en quatre grans línies d’acció: transició ecològica, prosperitat econòmica, cohesió social i enfortiment de les comunitats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram