Vilagrà a Mollet

Visita de Vilagrà a Mollet, el passat divendres. Foto: Gemma Sánchez/ACN

El cofinançament entre els ajuntaments i la Generalitat és una pràctica comuna per finançar alguns dels serveis que es donen a la ciutadania. En el cas de Mollet estan cofinançats els serveis a discapacitats, els d’ocupació i els serveis socials, en què el Govern aporta el 66% del finançament i l’Ajuntament el 34% restant. “Però això no s’acaba adaptant a la realitat i al final aporten menys diners”, lamenta Mireia Dionisio, primera tinent d’alcalde de la ciutat.

“Per això tenim oberta una via judicial, perquè ens deuen 11 milions d’euros”, explica Dionisio. Uns diners que la Generalitat es va comprometre a pagar en el seu dia i que mai han arribat als fons de l’Ajuntament. “Però han de complir amb el que està acordat i nosaltres seguirem reclamant aquests diners ara i sempre”, afegeix la que també és regidora d’Economia.

Per aquest motiu, en la visita que Laura Vilagrà, consellera de la Presidència, va fer a Mollet fa una setmana, l’alcalde va reclamar una millora del finançament dels serveis cofinançats. “Mollet té una xarxa de serveis públics molt importants i la ciutat se’n sent molt orgullosa”, deia Monràs. “Però hem d’anar de la mà amb la Generalitat pel benefici dels molletans i molletanes”, afegia.

En aquest sentit, Vilagrà es va comprometre a treballar conjuntament per trobar una solució a aquest problema i perquè el sistema de cofinançament no generi tensió en els comptes locals. Però, de moment, l’Ajuntament haurà de seguir esperant.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram