Termes Can Jaume

L’any 1981 es van trobar les termes de Can Jaume. Foto: Gemma Aleman/ACN

Tot i que es tendeix a pensar que els orígens de Granollers són medievals, en realitat són romans. Des de principis del segle passat s’han trobat canalitzacions, mosaics i columnes d’uns 4.000 anys d’antiguitat que revelen que l’Imperi Romà va deixar empremta a la ciutat. Però, sens dubte, la troballa de les termes de Can Jaume, el 1981, va marcar un abans i un després en el patrimoni granollerí. Un descobriment del qual ja fa 40 anys.

Tot i ser una troballa poc coneguda, al carrer Sant Jaume hi havia una zona termal. “Un circuit amb piscines d’aigua freda, calenta i tíbia, amb edificacions annexes”, explica Marc Guàrdia, arqueòleg del Museu de Granollers. “Però fins ara només s’han anat trobant parts perquè la ciutat ha crescut i s’ha edificat a sobre”, afegeix.

Un descobriment que, tot i no poder-se visitar perquè calen fer més excavacions, serà un dels temes centrals de les Jornades Europees de Patrimoni de Granollers. De fet, amb motiu de l’aniversari de la descoberta, dijous es farà una taula rodona sobre les termes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram