Contenidors Granollers

Qui generi més residus pagarà més. Foto: Jordi Pujolar/ACN

La vida política al municipi s’ha tornat a activar amb el primer ple del curs, que es va celebrar dimarts. Una sessió ordinària en què la gestió del servei de recollida de residus va ser un dels principals temes a tractar després que l’Ajuntament exposés la seva intenció de crear un sistema de pagament de residus basat en la despesa particular. És a dir, que qui més brossa generi, més pagui.

“Volem assimilar la gestió dels residus a altres coses tan quotidianes com la llum o l’aigua, en què es paga una part fixa i una altra que té a veure amb el consum”, explicava la regidora de Serveis, Andrea Canelo. Una decisió que es va aprovar inicialment en paral·lel a la licitació d’un nou contracte sobre la recollida de residus, per un període de 10 anys, que té en compte aquest criteri de pagament. La nova concessió, que suposarà una despesa municipal de 52 milions d’euros en una dècada, no entrarà en vigor fins a l’any vinent.

Mentrestant, serà Talher, la mateixa empresa que ha estat gestionant el servei al llarg dels darrers anys, qui continuarà encarregant-se de la recollida de residus i de la neteja. I és que, una altra de les decisions preses al ple va ser la de prorrogar l’actual concessió fins a l’abril.

Un nou canvi de paradigma que, per a Canelo, “avançarà cap al desenvolupament sostenible, amb un increment de la recollida selectiva i reducció del rebuig, i un pagament més just del servei ajustant-lo a allò que realment generem”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram