Grífols Parets

Fàbrica de Grífols a Parets. Foto: Ajuntament de Parets

Grífols continua creixent per seguir al capdavant del sector farmacèutic. Per això, divendres anunciava haver fet una nova compra. La de la farmacèutica xinesa Tiacheng, per 1.100 milions d’euros. Una adquisició estratègica perquè la companyia de Hong Kong posseïa el 90% de les accions de Biotest, una altra de les grans empreses del sector, que ara han passat a mans de Grífols.

Un cop completada la transacció, Grífols tindrà 17,7 milions d’accions de Biotest. Però la multinacional catalana llançarà una Oferta Pública d’Adquisició per fer-se amb tota l’empresa. Un procés a través del qual comprarà el 10% d’accions restants, per 43 euros cada una.

Segons ha explicat Grífols a l’ACN, “aquesta acció reflecteix com Biotest i la multinacional catalana compleixen amb les seves respectives missions i avancen conjuntament en benefici dels pacients de tot el món”. I és que l’empresa alemanya està especialitzada en medicaments d’hematologia i immunologia clínica, amb una cartera de 12 productes que es comercialitzen en més de 90 països.

Però, per ara, l’operació està pendent de diverses aprovacions i no serà fins a mitjans de l’any que ve quan la compra quedi tancada. Una adquisició que, segons Víctor Grífols, “servirà per impulsar el nostre centre d’innovació europeu i col·laborar amb la destacada companyia alemanya, reconeguda per la seva experiència en desenvolupaments clínics”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram