Alstom Santa Perpètua

Visita de la ministra a Alstom aquest dilluns. Foto: Aina Martí/ACN

La ministra de Transport, Raquel Sánchez, va visitar dilluns la fàbrica d’Alstom de Santa Perpètua per supervisar l’avenç de la fabricació dels 152 trens de gran capacitat que s’estan fent per ampliar la xarxa de Rodalies de Renfe. Una operació que es va formalitzar al juliol i que suposa una inversió de 1.447 milions d’euros.

Però en aquesta visita, Sánchez va obrir la porta a incrementar la producció de trens amb la companyia vallesana. “És necessari que es materialitzi un contracte entre Renfe i la Generalitat per encarregar a Alstom 76 trens més”, deia la ministra. I és que, de tots els trens que ja s’estan construint, cap es quedarà a Catalunya. Tots es repartiran per la resta de l’estat espanyol. “Però aquí també calen més trens”, afegia.

En aquest sentit, Sánchez assegurava que el Ministeri continua treballant per traspassar al Govern els “recursos econòmics que permetin fer front a la despesa que això suposa”, d’uns 873 milions d’euros. Però aquest procés “ara mateix es troba encallat”, avançava la ministra.

Mentrestant, Alstom es prepara per a l’augment de la producció. I és que un cop es materialitzi el contracte, “els llocs de feina a la fàbrica poden ser molts més”, deia Sánchez. Una bona notícia per Santa Perpètua que l’empresa ja tenia present des del juliol, quan avançava que el volum de feina dels pròxims mesos requeriria un augment dels recursos humans. Per això ha previst que, en els pròxims anys, es dupliqui la plantilla actual.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram