Parets del Vallès

Amb el nou curs, Parets es planteja nous reptes polítics. Foto: Ajuntament

El mes de setembre és sinònim de retorn. I és que, després de les vacances, comença de nou l’escola, la feina, la rutina i, amb tot, un nou curs polític per als municipis.

A Parets, l’Ajuntament torna de l’estiu amb la mirada posada en els mateixos temes que s’avançaven a finals de juliol: la inauguració de la nova comissaria de la Policia Local, la construcció del nou institut-escola i del nou canal audiovisual. Qüestions que, entre altres, estaran a l’ordre del dia al llarg de les pròximes setmanes.

Tot i això, des del consistori no han volgut pronunciar-se per explicar de quina manera i amb quins objectius encaren aquest nou curs. Però, mentrestant, l’oposició ja s’ha començat a plantejar una sèrie de qüestions per a la nova temporada política “davant del silenci i la manca de resposta del govern socialista”, diuen des d’Ara Parets ERC.

Més i millors equipaments

De les novetats sorgides abans de vacances, la de la comissaria del sector IVECO és una de les que més ressò ha creat fins ara, després que Ara Parets es qüestionés les condicions en què es va fer aquest trasllat. I és que, segons els republicans, hi hauria uns informes tècnics desfavorables a fer la mudança que l’Ajuntament, que encara no s’ha pronunciat, no hauria respectat.

De fet, en relació amb aquest tema, al llarg del nou curs s’haurien d’ampliar les places de policia, almenys amb dues més. Així estava previst a les propostes del Govern Plural recollides pel govern socialista, que segueix guardant silenci al respecte.

D’altra banda, un dels temes més recents, sorgit en plena Festa Major, és el de la creació de TV Parets.“Un canal que ha nascut sense cap mena de reglament ni estatuts de funcionament i sense uns criteris de participació”, diuen des d’Ara Parets ERC. I és que el projecte, que ja hauria d’estar en ple funcionament per tal que al llarg del nou curs es consolidi, sembla estar en mode d’espera.

Una situació similar a la del trasllat del Jutjat de Pau. Un moviment que l’Ajuntament contempla, però que encara no ha avançat quan es farà, com passa amb la constitució del nou Consell Municipal de la Gent Gran.

Altres projectes

Amb tot, es tracta d’un conjunt d’accions per millorar els equipaments i serveis municipals que, durant aquest curs, coincidiran amb el desenvolupament de dos projectes principals: la construcció de l’institut-escola, que està pendent de la firma d’un conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat per fusionar els dos centres, i el procés participatiu del Tenes, que hauria de seguir en marxa els pròxims mesos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram