Riu Tenes Parets

El riu Tenes al seu pas per Parets. Foto: Ajuntament

La setmana passada es van fer públics els resultats del procés participatiu del riu Tenes, a Parets. Es va decidir, en una votació molt ajustada, fer de l’espai fluvial un lloc reservat per a la flora i la fauna i, a la vegada, convertir-lo en un entorn per a l’ús social. Dues propostes que l’Ajuntament de Parets considera compatibles i complementàries i que es començaran a tirar endavant en els pròxims mesos. Però aquests resultats no han agradat a SOS Vallès, que vol que es deixin “els rius en pau”.

L’entitat, que va néixer al juny amb l’objectiu de defensar el medi ambient a la comarca, es queixa que, tot i que la proposta guanyadora, amb 20 vots de diferència, va ser la de mantenir l’hàbitat natural del riu, es tirarà endavant també la segona més votada, la d’urbanitzar l’espai, perquè així ho ha decidit l’Ajuntament. “El riu Tenes és un espai fluvial que cal protegir perquè és un ecosistema molt fràgil i alhora vital per al territori, però la urbanització de l’espai suposaria la destrucció de la fauna i flora que hi habita”, diuen des de l’entitat.

És per això que SOS Vallès no considera les propostes complementàries, sinó contradictòries. “El projecte pel que aposta l’Ajuntament planteja crear un parc fluvial amb camins i grans esplanades, i fer que la verneda de Ca l’Isidre Coix, una zona boscosa al costat de la llera del riu, desaparegui. Un fet que no afavoriria a la biodiversitat, sinó que l’afectaria greument”, expliquen.

Per aquest motiu, SOS Vallès ha demanat al consistori paretà que rectifiqui i respecti la voluntat dels seus ciutadans, “expressada en una consulta popular organitzada pel mateix Ajuntament”, diuen. Però l’entitat també s’ha dirigit als paretans perquè defensin “aquests espais fluvials tan necessaris per a la salut del territori i la salut de les persones”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram