Tren Rodalies

Tren actual de la xarxa de Rodalies. Foto: Arxiu

Renfe ampliarà la seva xarxa de Rodalies amb 152 trens que es construiran a Santa Perpètua. Així ho ha formalitzat amb una compra de 1.447 milions d’euros a l’empresa francesa Alstom. Una companyia dedicada a la construcció de combois de metro, tramvies i trens, que té la planta de fabricació més gran de la península al municipi vallesà. Però, tot i que aquests nous trens es construiran a la comarca, cap d’ells es quedarà a Catalunya. Tots es repartiran per la resta de l’estat espanyol perquè la Generalitat i Renfe estan a l’espera de signar un contracte que inclouria la fabricació de 76 trens, només per al territori català.

Aquests nous combois tindran un 20% més de capacitat i uns 100 metres de longitud, 25 metres més que els actuals, amb l’objectiu de minimitzar el temps d’espera entre la pujada i la baixa dels passatgers. Nous trens on cabran 900 persones, amb 12 portes a cada banda, connexió wifi i espai per a bicicletes i cotxets infantils.

Però aquesta adquisició no serà l’única. Anirà acompanyada de 59 trens més, de mitja distància, que una altra empresa fabricarà a València, i de la creació d’uns 500 llocs de treball directes i 1.000 d’indirectes a la planta de Santa Perpètua. I és que, el volum de feina dels pròxims mesos “requereix un augment dels recursos humans”, diuen des d’Alstom, que ja ha previst que en els pròxims anys es dupliqui la plantilla actual.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram