A Mollet, el casc és obligatori per a tothom. Foto: Lourdes Casademont / ACN

Portar el casc quan es va en bici o patinet és obligatori a Mollet. Si no es fa, 200 euros de multa. Així ho marca la nova ordenança municipal de circulació de vehicles. Una actualització que ha despertat les queixes dels membres de Mollet Pedala, que pensen que haver d’anar carregant el casc amunt i avall no afavoreix la mobilitat sostenible.

“La millor opció és que sigui recomanat, però no obligatori. Així és com ho fan els països on l’ús de la bici és habitual”, diuen des de l’entitat. I és que, segons Mollet Pedala, “Mollet és una de les poques ciutats d’Europa on el casc és obligatori”. I així és, ja que a la majoria de països europeus el casc només és obligatori per als nens i, a Espanya, per als menors de 16 anys. Per això el cas de Mollet és tan especial.

“Ens fan portar casc perquè hi ha una manca d’infraestructures segures”, diuen des de l’entitat. Un problema per a aquells qui fan servir la bici com a mitjà de transport en “una ciutat que no veu l’ús de la bici més enllà de l’oci”, conclouen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram