Un dels focs, el passat dia 15, a Santa Perpètua. Foto: Bombers

D’ençà que ha començat l’estiu (el dia 21 del mes passat), els Bombers han hagut de treballar per apagar 22 incendis a la comarca. La superfície total calcinada ha estat de prop de tres hectàrees (uns 30.000 metres quadrats), segons les dades que ha facilitat recentment la Diputació.

De fet, aquest mes, el més intens pel que fa a focs (Olesa de Montserrat, Castellví de Rosanes, Llançà i Collserola, entre altres) ha estat en el que menys ocasions han hagut d’intervenir els Bombers al Vallès Oriental. I és que 15 d’aquests incendis van registrar-se durant la recta final de juny, mentre que la resta han estat en aquest juliol.

La immensa majoria del que s’ha cremat (1,9 de 2,9 hectàrees) són matolls, mentre que la resta són arbres i terrenys de cultiu agrícola. El foc més gran que han hagut d’apagar els Bombers va ser el de Montornès del dia 25 del mes passat, mentre que el l’incendi forestal més important d’aquest estiu ha estat el que va castigar Sant Feliu de Codines el passat dilluns 5.

Tota precaució és poca

D’ençà que ha començat la temporada estival, les administracions, els Bombers i Protecció Civil incideixen en la difusió de missatges a la població sobre la cura que cal tenir per no provocar incendis. Les altes temperatures i les poques plugues que han caigut fan que el risc de foc sigui molt elevat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram