Jordi Turull

Jordi Turull, envoltat dels seus veïns al Parc de la Linera. Foto: O. García

Jordi Turull ha sortit avui de la presó després que Pedro Sánchez anunciés, ahir, la decisió d’indultar els nou presos polítics. Una resolució que ha permès a l’exconseller tornar a casa.

A Parets, més d’un centenar de persones l’esperaven en un acte al Parc de la Linera, organitzat per diversos partits i entitats del municipi. “Una acció per demostrar el sentit del poble que tant estima i que tant l’estima”, han dit els organitzadors. Turull ha arribat acompanyat de la seva dona entre crits de “ben tornat”, aplaudiments, petons i abraçades de familiars, amics i veïns. Una càlida rebuda que ha emocionat l’exconseller. “Sempre em sentiré en deute amb vosaltres, perquè en les 15 hores que em passava tancat en una cel·la mai m’heu fet sentir sol”, ha dit Turull.

Durant el seu discurs, el paretà s’ha mostrat somrient i amb la tranquil·litat de no haver de tornar a la presó. “El moment que durant tant de temps he somiat ha arribat”, ha afegit amb la veu tremolosa, mentre es disculpava per les llàgrimes. Una intervenció que també ha emocionat molts dels assistents a l’acte, que han celebrat eufòrics el retorn del seu veí. Turull, però, s’ha posat seriós quan ha recordat que “la llibertat mai serà plena fins que la resta de polítics exiliats estiguin també a casa i puguin abraçar, com jo, les seves famílies”.

Un acte molt emotiu que ha conclòs, de nou, agraint “la persistència i la defensa del millor poble del món”, en un discurs on ha reivindicat que “mai hem de renunciar a les nostres conviccions”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram