Sánchez (a l’esquerra), en una imatge recent. Foto: Twitter (@jterrades)

Es tanca un serial que portava cua des del juny del 2019: a finals de la setmana passada, la regidora no adscrita María José Sánchez va anunciar la seva renúncia a l’acta de regidora i, per tant, que marxa de l’Ajuntament de Sant Fost com a càrrec electe. Aquest fet serà un dels punts de l’ordre del dia del Ple d’aquest mes, i també s’haurà d’informar la Junta Electoral Central d’aquesta decisió que ha acabat prenent Sánchez.

La principal conseqüència del seu abandonament serà el retorn del grup municipal del Partit Socialista de Catalunya (PSC) al Ple municipal, formació de la qual Sánchez era la cap de llista en les darreres eleccions a l’alcaldia, el maig de l’any 2019. En aquella llista, la número 2 era Xènia Guerra.

DOS ANYS DE POLÈMICA
La sessió d’investidura va ser l’origen de dos anys de polèmica, acusacions creuades i retrets. Sánchez va abandonar el PSC i va presentar la seva candidatura com a alcaldessa i va aconseguir la vara gràcies als vots d’ERC-JuntsxSF i En Comú Podem.

Menys de tres mesos després de prendre possessió del càrrec, però, dimitiria, assegurant que era una decisió carregada de “valentia, responsabilitat i democràcia”. El 9 de setembre del 2019 el republicà Carles Miquel era investit, però la polèmica per la figura de Sánchez, que passava a ser regidora no adscrita, estava lluny de finalitzar.

Des de finals de l’any passat, Independents Units per Sant Fost va començar a reclamar que s’anul·lés el sou que cobrava i que la seva retribució fos únicament per l’assistència als Plenaris. A aquesta petició es va sumar la del PSC, que li va demanar que abandonés l’acta.

El penúltim capítol, abans de la seva renúncia, va ser una victòria: un informe de la Diputació deia que Sánchez sí que hauria d’haver cobrat el sou per la seva feina al consistori.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram