Una de les protestes contra la contaminació. Foto: Integració Ronda Sud

Fins als 16 anys respirant fums de cotxes, motos i camions, i en contacte amb les mercaderies perilloses que transporten. Aquesta és la realitat dels alumnes de les escoles veïnes a la Ronda Sud que, durant tota la seva etapa d’escolarització, viuen exposats a la contaminació que genera el pas d’aquesta carretera pel tram residencial.

L’escola bressol municipal La Tortuga, el centre d’infantil i primària Mestres Montaña i l’Institut Celestí Bellera estan a escassos metres de la Ronda i, junts, sumen més de 700 alumnes. Per tant, “són molts els nens que podrien tenir problemes respiratoris i de salut”, explica Isabel Camacho, portaveu d’Integració Ronda Sud.

Segons informa l’Institut de Salut Global de Barcelona, “més de la meitat dels contaminants diaris que respiren els nens provenen del trànsit que hi ha en el camí cap a l’escola i al voltant del mateix entorn escolar”.

Per això, i davant les mesures aplicades en alguns municipis com per fer entorns escolars sense trànsit, segurs i saludables, el col·lectiu demana una solució al respecte. Però “primer, cal conscienciar als pares”, diu la portaveu. “Fa temps vam fer una reunió per tractar el tema amb l’AMPA del Mestres Montaña i no va venir ningú”, afegeix.

Aquest problema encara no l’han tractat amb l’Ajuntament, però sí que els han informat a través de les xarxes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram