La Revolta Escolar va començar a Barcelona. Foto: Carola López / ACN

La Revolta Escolar és una protesta que va començar a Barcelona ja fa mesos per demanar menys contaminació i menys soroll als entorns escolars. Una demanda que les AFA i AMPA de les escoles han articulat amb talls de trànsit a davant els centres cada 15 dies i durant mitja hora.

Ara, a aquesta reivindicació s’hi han afegit les famílies de quatre escoles de Mollet que, demà a dos quarts de cinc, tallaran el trànsit a la porta de l’Escola Montseny, de la Sant Jordi, de Can Besora i de l’Institut Aiguaviva. Serà la primera vegada que es farà aquesta acció al municipi i, alhora, l’última del curs escolar, que acaba aquest mes.

“No volem una ciutat envoltada de fum i soroll per als nostres fills, però ja és hora de queixar-se perquè Mollet, des del 2010, supera els límits de contaminació establerts per la UE”, diuen des de les AMPA. Un fet que pretenen demostrar després del tall a l’Escola Montseny, on es mesuraran les partícules contaminants en suspensió.

Aquesta reivindicació “seguirà el curs vinent”, assegura Virginia Feria, membre de la Plataforma de Mollet per l’Educació Pública i secretària de l’AMPA Montseny. A més, Feria avança que, de cara al setembre, aprofitaran els talls per fer un pas en la reivindicació i demanaran “que les escoles siguin més accessibles per anar caminant o en bicicleta i no es prioritzi tant l’ús del cotxe”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram