La cursa torna després d’un any d’absència. Foto: Twitter (@KH7_Sport)

Un dia esperadíssim pels atletes de la comarca ja ha arribat: aquest dissabte se celebrarà la Mitja de Granollers. La sortida i arribada serà al mateix lloc, el carrer de l’Empordà de Granollers, però el recorregut de 21 quilòmetres portarà els participants per altres municipis de la comarca: Canovelles, les Franqueses i la Garriga.

El primer tret de sortida es donarà a les vuit del matí, quan arrencaran la Mitja tots els participants que tinguin acreditada una marca d’una hora i mitja o menys. Dos minuts després es posaran en marxa els corredors que tinguin un millor temps que oscil·li entre 90 i 105 minuts, a les vuit i cinc minuts començaran a córrer els qui hagin fet una marca entre 106 i 120 minuts i, per últim, podran iniciar el recorregut tots els qui restin.

CANVIS
La Mitja, com totes les proves esportives del país, no és aliena a a la situació actual, i ha hagut de limitar les inscripcions a un màxim de 4.000 participants i canviar el recorregut i l’horari habitual de la cursa.

De fet, a principis de febrer, quan es va tenir la seguretat que la prova podria fer-se, inicialment s’havia fixat per al 16 de maig, data que en última instància va tornar a endarrerir-se gairebé tres setmanes.

El kenià Abraham Kiptum i la badalonina Míriam Ortíz són els vigents guanyadors d’una prova que pot presumir d’haver vist desfilar estrelles com Haile Gebrselassie, Wilson Kipsang i Carles Castillejo, entre altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram