Fum blanc sortint de la caldera del pavelló. Foto: Rosa Borràs

Una fumarada blanca va omplir dissabte alguns carrers del barri de la Plana Lledó. En concret, els més propers al pavelló, que té una caldera de biomassa que dona servei a les instal·lacions i a l’escola Joan Salvat Papasseit. Un succés que ha acabat amb queixes veïnals i, inclús, amb una denúncia als Mossos d’Esquadra.

Aquest fet es deu a una incidència en el funcionament de l’aparell que, segons informa l’Ajuntament, “és per una avaria en un dels ventiladors de la caldera”. Per això es va aturar i, fins que no es repari i es comprovi el seu estat, no es tornarà a engegar.

Però els veïns segueixen molestos perquè no és la primera queixa que fan al respecte. “No podem viure amb una cosa així al costat”, diu Rosa Borràs, veïna del barri. “Porta des del 2018 traient fum nit i dia sense descans”, afegeix.

La caldera es va inaugurar fa tres anys per estalviar energia i reduir les emissions de CO2, aprofitant la fusta com a combustible. “Però no pot ser que vagi abans el medi ambient que la nostra salut”, afirma Borràs. “Des que està instal·lada la caldera, una veïna ha de fer servir un inhalador i no pot ventilar la casa perquè té atacs d’asma”, afegeix.

I aquest problema, “seguirà quan es torni a encendre la caldera”, creu Borràs, enmig d’un escenari de malestar veïnal provocat, també, pel “passotisme policial davant les nombroses trucades que alertaven del fum”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram