Pati de l’actual Escola Lluís Piquer, on es farà el nou centre. Foto: Ajuntament

El projecte del futur institut escola comença a agafar forma després que la Generalitat hagi aprovat destinar 1,8 milions d’euros a la seva construcció. Una notícia que la regidora d’Educació, Casandra Garcia, ha valorat positivament perquè “Parets ja tenia els deures fets i l’acord estava encallat per la Generalitat”.

A través d’aquest conveni entre l’Ajuntament i el Govern, que encara s’ha de signar, es fusionaran l’Escola Lluís Piquer i l’Institut La Sínia. Fruit d’aquesta unió, naixerà un nou centre que oferirà un nou model educatiu amb alumnes des de P3 fins a 4t d’ESO. Aquest s’ubicarà a l’espai que ara ocupa l’escola i, segons Garcia, “resoldrà la problemàtica dels barracons de l’Institut”.

L’Ajuntament ha assumit avançar els diners necessaris per començar les obres, ja que fins al 2025 no arribarà la meitat del pressupost marcat pel Govern. I és que, mentre que l’import total de la Generalitat suposarà el 90% de la inversió, el consistori aportarà 200.000 euros, el 10% restant.

D’altra banda, l’exalcalde Jordi Seguer d’Ara Parets ERC, també s’ha mostrat satisfet pel conveni i orgullós que el seu partit, des de la Generalitat, hagi tirat endavant aquest pressupost.

EDUCAR PER LA IGUALTAT
Coincidint amb aquest fet, la Xarxa de Debat Educatiu amb i per a les Famílies ha explicat que vol crear un discurs municipal per educar des de la igualtat de gènere. “És bàsic treballar en la construcció d’aquest concepte en tots els àmbits”, conclou Marta Amela, responsable l’entitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram