Camions de mercaderies perilloses a la Ronda. Foto: Integració Ronda Sud

Fa temps que la Ronda Sud genera polèmica entre veïns i Ajuntament per l’elevat volum de trànsit que hi ha al tram residencial.

Tot i que el debat semblava estar aturat per la pandèmia, des del consistori s’ha demanat a la Generalitat més control del pas de camions de mercaderies perilloses que, tot i estar prohibits, hi circulen igualment. Una demanda que ha tornat a posar la polèmica sobre la taula.

Segons Isabel Camacho, una de les portaveus de la plataforma Integració Ronda Sud, “és habitual que entre l’Ajuntament i la Generalitat es vagin passant la pilota per evadir responsabilitats, perquè la carretera pertany al Govern català, però el consistori la controla”.

Davant el problema dels camions, Camacho hi veu una fàcil solució: redirigir el trànsit o posar càmeres. “Però no hi ha voluntat de fer-ho”, explica. La portaveu, però, té les esperances posades en l’alliberament del peatge de La Roca, que disminuirà el trànsit a la Ronda. Serà llavors quan demanin una reducció de quatre a dos carrils.

Camacho recorda que a prop de la carretera hi ha un institut, una escola i una guarderia. “Aquests nens també s’empassen la contaminació i s’exposen al perill de les mercaderies que hi circulen durant tots els seus anys d’escolarització”, afegeix. Un altre dels motius pels quals demanen més responsabilitat a l’Ajuntament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram