La manifestació de Granollers. Foto: Twitter (@CoFemGranollers)

Per segon any consecutiu, el 8M va haver de celebrar-se marcat pel context de pandèmia del coronavirus… però les reivindicacions feministes van tornar a omplir carrers i places, a la comarca i arreu del país.

A Granollers, convocades per la Coordinadora Feminista de la ciutat, mig miler de persones van manifestar-se organitzades en tres columnes, presidides per pancartes on es llegien lemes com Juntes i organitzades som més fortes i Prou feminicidis. Durant la marxa, que va acabar a la plaça de la Porxada, es van fer clams per un feminisme inclusiu, antiracista, anticapitalista i lliure de transfòbia.

En el cas de Mollet, la gran cita de diumenge passat va ser la passejada feminista, que va tenir com a punt de partida i de final la plaça de Prat de la Riba. En aquest escenari, un cop acabat el recorregut per la ciutat, es va fer la lectura del manifest.

Parets també va voler alçar la veu en aquest Dia Internacional de les Dones. Més enllà de la lectura del manifest (el mateix dilluns a la Sala Basart Cooperativa), el 8M paretà es converteix en el Març de les Dones, amb representacions teatrals, exposicions i concerts en clau femenina.

MOLTA FEINA PER FER
I és que una de les reivindicacions principals de cada 8 de març és la de la igualtat entre homes i dones, en aspectes tant laborals com socials. Tot i que en els darrers anys s’ha avançat en alguns àmbits, és innegable que encara falta molta feina per fer.

De fet, segons dades publicades pel Consell Comarcal a principis d’aquesta setmana, la bretxa salarial entre dones i homes encara està per sobre del 22%, una diferència que augmenta amb l’edat. A més, encara avui les dones passen dues hores al dia més que els homes fent les tasques del dia a dia a casa i tenint cura dels fills. També cal apuntar que actualment hi ha una enorme diferència en la mitjana de les prestacions d’atur que es perceben (829 les femenines per 1.449 les masculines).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram