Imatge de la persona desatesa per la policia, a terra. Foto: CUP Granollers

Des de fa quasi un mes, dos policies locals de Granollers són el centre del debat polític. La parella d’agents va ser capturada per una càmera de telèfon mòbil negant-se a atendre una persona que estava a terra en estat d’embriaguesa.

Després de portar el cas al Ple municipal, ERC ha decidit fer un pas més per esclarir l’actuació policial. “Hem demanat el trasllat de l’expedient i informe policial de l’actuació”, afirma la formació. Es refereix al document d’investigació intern de l’actuació, elaborat per la policia, que l’alcalde Josep Mayoral té en el seu poder, però què no ha fet públic. El mateix Mayoral ha anunciat que es crearà un protocol específic per a actuacions policials com l’ocorreguda.

ERC ha demanat que el protocol d’actuació anunciat es faci “de forma oberta i participada”. La formació ha assenyalat que “ara que el debat policial està més viu que mai és un bon moment per acostar encara més la policia a la ciutadania, fent-la més transparent i oberta”. A més, el partit republicà demana “un model de policia democràtica, de proximitat i al costat de la ciutadania”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram