El 14-F va mostrar els diferents rostres electorals que té el Vallès Oriental. Mentre Junts i ERC es van imposar en nombre de municipis (27 dels 39), el PSC es va erigir en el gran vencedor de la nit, en ser la primera força més votada.

En part, aquest resultat es va produir pels vots que els socialistes van aconseguir a les ciutats més poblades del territori. Totes elles, indrets en els quals Ciutadans es va ensorrar després de ser la força més votada el 2017.

A Granollers, el PSC va fer valdre el seu capital municipal i va obtenir 6.227 vots, el 26,1% del total. Tanmateix, ERC no va quedar gaire lluny dels socialistes: encara que va perdre 2.428 vots respecte al 2017, va obtenir el 20,8% dels suports. Junts, per la seva banda, va quedar com a tercera força amb el 20,1% dels vots i, juntament amb la CUP-G (5,8%), l’independentisme es va apropar al 50% de l’escrutini. Tot i això, la notícia de la jornada va ser la patacada de Ciutadans, que a la capital vallesana va passar d’ostentar el 26,8% dels vots el 2017 a sumar-ne només el 6,2% enguany.

Encara més forta va ser la caiguda taronja a Mollet. Aquí la formació de Carlos Carrizosa va perdre 24 punts percentuals, mentre que el PSC va viure-hi una de les seves jornades electorals més dolces dels darrers anys: un de cada tres votants va apostar per la formació vermella. Tampoc van ser unes males eleccions per a ERC i Junts, que van aconseguir ser segona i tercera força.

Pràcticament va passar el mateix a Parets, on el PSC va ser primera força (28,9%), ERC segona (23,4%) i Junts tercera (14,3%).

LA IRRUPCIÓ DE VOX
L’extrema dreta ja té un lloc al Vallès Oriental. Van ser municipis com Canovelles (13,3%), Montornès (11%), la Llagosta (11%), Mollet (8,5%) o Montmeló (8,3%) on els verds van trobar més votants. Són també les ciutats amb les rendes més baixes de la comarca. La nota discordant la va posar Sant Fost (10,1%), una localitat amb renda alta però amb força votants d’extrema dreta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram