Oriol López, d’ERC Mollet, exercint el seu vot. Foto: Oriol López

Com nombrosos sondejos van vaticinar abans del 14-F, la participació a Granollers i Mollet s’ha desplomat en aquestes eleccions catalanes. Tant la pandèmia com la menor tensió política o, fins i tot, la meteorologia, han desmobilitzat l’electorat, fent que, a les 18 hores, a Granollers només hagués votat un 48,84% de la població i a Mollet un 43,19%: un 20,23% menys de persones en la primera i un 24,31% menys en la segona respecte a les eleccions del 2017.

I és que, a la mateixa hora, el passat 21 de desembre de 2017 ambdós municipis ja havien registrat xifres de participació inassolibles en aquestes eleccions. A Granollers ja havia votat el 69% de la població i a Mollet el 67%.

En aquestes dues ciutats, el 2017 Ciutadans va ser la força més votada. La pregunta que cal respondre’s és si existeix relació entre la baixa participació i aquells indrets on els de taronja van ser la formació guanyadora. Sembla que hi ha una vinculació directa, ja que a Granollers Cs va registrar el 26% dels vots i a Mollet, on hi ha una menor participació, el partit que aleshores liderava Inés Arrimades va obtenir el 31% dels vots.

A més, a Granollers, on tot i que Ciutadans va ser la primera força els partits independentistes van sumar més vots que el bloc unionista, la caiguda de la participació no ha estat tan acusada.

Així mateix, les xifres als dos municipis més grans de la comarca s’assemblen a les que ha registrat tot el territori. Al Vallès Oriental la participació a les 18 hores era del 46,17%, 22 punts més baixa que el 2017.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram